Un nou reality show

La șto • de Criticul marți, 4 noiembrie 2014, 20:09

Am o idee pentru un reality show. E un fel de Războiul depozitelor, dar mai ilegal. Întâi, se instalează câteva camere ascunse într-un atelier de multiplicat chei. Lăcătuşul e complice şi face câte o copie în plus după fiecare cheie, fără ca clientul să-şi dea seama. Apoi, când să plătească, clientului i se oferă o reducere de 50% dacă se înscrie în programul de fidelitate. Pentru asta trebuie să completeze un formular unde i se cere printre alte informaţii şi adresa. Unii vor fi sceptici dar cei mai mulţi o să-l completeze, pentru că e 50% reducere.

În faza următoare, concurenţii (care sunt nişte infractori de rând) urmăresc filmările din atelierul de chei. În funcţie de cum arată victimele (îmbrăcăminte, vârstă, sex etc.), ei trebuie să estimeze care dintre ele au mai multe lucruri de valoare prin casă, şi la care e riscul mai mic să dea spargere. Apoi, concurenţii licitează pentru cheia şi adresa fiecărei victime.

Următoarea fază din program e cea mai palpitantă. Concurenţii folosesc cheile pe care le-au câştigat la licitaţie ca să spargă apartamentele victimelor şi să le fure lucrurile de valoare. Câteodată vor apărea probleme, gen câini sau sisteme de alarmă, câteodată vor fi prinşi sau împuşcaţi, dar chestiile plictisitoare pot fi scoase la editare.

În cele din urmă, concurenţii duc marfa furată la un evaluator care le zice câţi bani valorează fiecare obiect şi în ce an a fost produs. (cred că partea asta din urmă e necesară că show-ul să fie aprobat pe History channel)

Se poate numi „Războiul locuințelor”, ca să creadă poliția că e ceva despre decorațiuni interioare.