Ce vor femeile? – Episodul 1

Pe bune, ro • de Criticul vineri, 14 ianuarie 2011, 11:09

Dragii mei, vă invit să participaţi alături de mine la o călătorie ideatică de-a lungul veacurilor, ce are ca unic scop găsirea unui răspuns final şi hotărât la întrebarea: „Ce vor femeile?

Momentul când această întrebare a fost rostită pentru prima dată de un bărbat nu este documentat istoric. Totuşi, oamenii de ştiinţă sunt de acord că întâmplarea trebuie să fi fost mai mult sau mai puţin similară cu următorul scenariu dramatizat:

Adam stă sprijinit de un pom şi face labă. Apare Eva și zice că are chef de un măr. Adam merge și-i aduce un măr. Eva zice că nu-i bun și pretinde altul. Se repetă faza de câteva ori, până când Adam, fiind bărbat, se enervează și o întreabă ce naiba vrea de fapt.

Eva, fiind femeie, habar n-are, dar pretinde că Adam ar trebui să știe – dacă o iubește cu adevărat. Frustrare de ambele părți și o ceartă care nu are nicio legătura cu merele. Eva pleacă supărată, iar Adam reia laba. În timp ce Eva bocește aiurea, vine șarpele și-i sugerează că, având pizdă, are dreptul să-i ceară iubitului ei nu orice măr, ci fix acel măr care e cel mai greu de obținut – cum ar veni, ăla scump și de firmă.

Restul întâmplării e bine documentat şi, după cum ştim cu toţii, nu se termină prea bine. (exil, moarte, păcatul strămoşesc, Hitler, Caritas etc.)

Acum că a trecut atâta timp şi suntem mai înţelepţi, nu putem să nu ne întrebăm: nu cumva s-ar fi terminat totul altfel, dacă în loc să facă laba ca un fraier trist, Adam o înghesuia pe Eva în boscheţi şi-o futea solid până-i scotea merele din cap?