Ce vor femeile? – Episodul 2

Pe bune, ro • de Criticul miercuri, 13 aprilie 2011, 11:14

Axiomă: O femeie are două personalităţi distincte. Fiecare dintre aceste personalităţi are nevoie de câte un bărbat diferit. În funcţie de genul de bărbat cu care interacţionează, femeia afişează o personalitate sau pe cealaltă.

Una dintre personalităţi, să-i spunem cea cuminte, se prezintă tipului eminamente de treabă, simpatic, cu care ar vrea să aibă o relaţie de lungă durată. Cealaltă personalitate, fie cea obraznică, se prezintă tipului de care e atrasă sexual şi cu care vrea să şi-o tragă. Asta explică de ce aceeaşi femeie care se combină în club şi şi-o trage cu un străin în aceeaşi seară, îl pune pe prietenul ei să aştepte trei luni până la sex pe motiv că „nu e încă momentul.” Sigur, încă nu s-au aliniat astrele în formă de falus.

Cele mai multe femei susţin că personalitatea lor „reală” şi unică este cea cuminte. Condiţionarea socială le spune că ar trebui să vrea un tip sensibil şi atent, care le sună şi le trimite multe mesaje zilnic, le duce flori fără motiv, le spune în fiecare zi cât de mult le iubeşte şi le asigură constant că ar face orice pentru ele. Pe scurt, genul de guşter din comediile romantice, jucat de Hugh Grant sau Ben Affleck. Vom numi acest gen de bărbat Păpuşel sau Iubiţel.

Hank Moody

Genul de nespălat care îți va fute prietena.

Din păcate, obrăznicătura din femeie nu-l suportă pe Păpuşel, dar este atrasă la maxim de Golan. Golanul este tipul miserupist, spontan, cu porniri nomadice, care le intrigă pe femei prin neprevăzut şi prin caracterul capricios. De obicei, golanul are o fire copilăroasă. Nu se ia pe sine în serios, şi nici pe femei. Apare, dispare şi reapare în tablou la fel de subit. Nu-şi ia niciun angajament. Femeile se plâng întotdeauna de el dar nu pot, sau nu vor, să renunţe la el.

Cele mai multe femei care îl au pe Păpuşel, îl au şi pe Golan pe undeva prin debara; iar dacă nu îl au încă, atunci îl caută şi fac pe dracu-n patru să-l găsească, chiar dacă de multe ori nu-şi dau seama conştient, sau nu vor să recunoască că asta se întâmplă de fapt.

Femeia are nevoie şi de Păpuşel, şi de Golan, şi asta pentru că are nevoie de două chestii diferite care-s foarte greu de găsit la un singur bărbat. Pe de o parte, are nevoie de stabilitate şi ocrotire, iar pe de altă parte, de emoţii variate şi trăiri puternice, ceva ce Păpuşel (în mod ideal, tipul „perfect” din articolul precedent) nu-i poate oferi.

Aşa că vine Golanul şi-i fute gagica lui Păpuşel, iar Păpuşel cel perfect rămâne deziluzionat, cu ochii-n soare, pula-n mână şi diverse scuze din partea tipei. Iar tipa probabil chiar regretă futaiul gratuit şi nu pricepe exact de ce şi-a tras-o cu Golanul, pentru că de cele mai multe ori nici ea nu-şi înţelege propria natură.

Aşadar, dragă posesor de carici cu veleități de Păpușel, permite-mi o vorbă. După ce-ţi iei o țeapă-două-trei, e foarte uşor să-ți “bagi pula în ele de femei” și să dai în misoginie. Sfatul meu este să nu. Cred că, după ce aduni, scazi și tragi linie, duplicitatatea feminină e mai nasoală pentru ele decât e pentru noi. Oricât mi-ar plăcea cum alunecă de pe limbă cuvântul „curvă”, dacă te-a înşelat prietena, ai şi tu o parte din vină. Învaţă să fii mai puţin fraier şi mergi mai departe. Toată lumea şi-o ia în barbă câteodată, iar viaţa ta oricum nu trebuie să se rezume la o gagică, oricât de bine ar lua-o la cioc.

Şi încă ceva: permite-ţi să fii un pic bulangiu atunci când e cazul. Ştiu că eşti băiețel de treabă, dar nu poţi lăsa toate mâţele din cartier să ţi se cace pe covor fără o muștruluială.