Cum să fii perfect! (ghid practic)

La șto, ro • de Criticul vineri, 8 aprilie 2011, 17:07

Ascult-o pe mama. Fii cuminte. Mergi la grădiniţă. Ascult-o pe doamna educatoare. Mergi la şcoală, mergi la liceu, ia note bune. Învaţă pentru bac, învaţă pentru admitere, intră la o facultate bună. Mergi la cursuri, toceşte din greu, ia-ţi licenţa cu 10. Fă un master sau două. Caută-ţi de lucru într-un domeniu cât mai steril şi vag (adică de viitor) într-o firmă cât mai mare, unde piramida în vârful căreia aspiri să ajungi este cât mai bine definită. Mergi la muncă. Fă bani. Sapă-ţi colegii şi linge-ţi superiorii în cur până eşti promovat. Repetă pasul anterior.

Poponar

Ştii că vrei să fii ca poponarul ăsta.

Ia-ţi credit de la bancă. Cumpără-ţi apartament pe datorie. Ia-ţi un Volvo la mâna a doua adus din Germania. Ia-ţi un Mac. Îmbracă-te ca un licean. Fii hip. Ia-ţi un iPhone. Fă-ţi părul în sus. Ia-ţi un iPad. Ia-ţi o pisică. Scrie pe Twitter de cel puţin zece ori pe zi despre ce bălării a mai făcut pisica ta şi despre cât de mişto e iPad-ul tău. Fă-ţi o labă de fiecare dată când ai un nou follower pe Twitter. Fă-ţi un blog unde să postezi părerile tale vehemente despre diferite happening-uri mondene şi gadget-uri trendy.

Împrieteneşte-te cu alţii care sunt la fel de pierduţi şi lipsiţi de substanţă ca şi tine. Ieşi cu ei la o cafea cu frişcă şi o bere la 0,33. Discută despre Google, despre job, despre bani, despre cât consumă la drum lung maşinile nemţeşti şi despre viitorul carierei tale. Nu uita să postezi pe Twitter că eşti la cafea cu @ăla, @celălalt şi @încă-unul, deşi nimănui nu-i pasă.

Combină-te cu o gagică mai tupeistă decât tine, cu buze subţiri şi fără ţâţe, care poartă Converşi şi lucrează în Advertising, Marketing sau altă labă de profesie pseudocreativă. Ia-o de nevastă, faceţi doi virgulă cinci copii şi daţi-le nume internaţionale de genul „Dennis” sau „Patricia”, ca să nu se prindă străinii că-s români.

Citeşte cărţi motivaţionale despre cum să faci mulţi bani şi să fii plăcut de alţii. Adoptă permanent un aer de superioritate, deşi eşti mediocru. Afişează constant un rânjet tâmp pe figură. Vorbeşte despre job-ul tău cu aroganţă în încercarea de a te te convinge singur că nu l-ar putea face şi un hârciog beat.

Încearcă în permanenţă să-i impresionezi pe alţii, dar prefă-te ca nu-ţi pasă. Prefă-te că eşti fericit.

Felicitări – eşti perfect!