5 motive pentru care să-ţi iei o pisică în loc să faci copii
Începusem prin a scrie un paragraf lung despre decizia de a face sau nu copii, dar era pe lângă scopul acestui articol, deci mă-sa, poate o să scriu altul la Pe Bune. Aici am să vă zic doar de ce o pisică e mai mişto decât un plod.
1. Pisica nu se cacă pe ea. Incontinența sugarilor poate părea un inconvenient minor şi într-adevăr nu mai e atât de nasol cum era odinioară, când scutecele trebuiau spălate în fiecare zi şi apoi refolosite. Dar gândeşte-te aşa: durează de la 18 luni la 3 ani până ce un copil învață să meargă la budă singur. TREI ANI!! Când ai mirosit ultima dată un căcat de bebe proaspăt? Dacă răspunsul nu e „niciodată”, sigur îţi aminteşti. Ia plimbă-ţi aroma aia prin lobul temporal şi înmultește-o cu de trei ori pe zi vreme de trei ani.
Odată mergeam cu avionul şi am intrat la budă după ce ieşise o femeie care tocmai schimbase scutecul unui sugar. Am făcut faza aia când îţi tragi tricoul peste nas ca să nu simţi mirosul dintr-o budă publică. Degeaba nene, duhoarea asta avea Armor Penetration 90%, m-am pişat cu viteză de concurs, am ieşit din cabina aia ca Kramer şi tot mi-a fost greaţă restul drumului.
2. Pisica te face mai fericit. Acum câţiva ani s-a descoperit că oamenii care au copii sunt ceva mai nefericiţi decât cei care n-au şi că sunt cu atât mai nefericiţi cu cât au mai mulţi. Cu un animal de companie e fix invers: pisicile şi câinii contribuie pozitiv la bunăstarea ta emoţională şi te ajută chiar să trăieşti mai mult. Cu ştiinţa nu te pui!
3. Pisica te costă infinit mai puţini bani. Odată sterilizată, o pisică nu te va costa mai mult de 500 lei pe an. Un copil te va costa proporțional cu cât ai, până mori. Și după aia îţi va lua tot. Poate tu voiai să laşi banii la ceva fundaţie caritabilă. Degeaba, copiii tăi au dreptul să-ţi conteste testamentul şi să-ţi ia toată averea pentru ca mai apoi s-o cheltuie pe curve şi cocaină.
Singurul mod în care rentează investiţia este dacă tu eşti un amărât dar cumva puştiul tău îşi sfidează soarta şi ajunge bogat şi faimos, caz în care te va interna la un azil de lux cu marijuana legală, piscină cu jeleu şi asistente care fac masaj cu finalizare.
Fapt divers: dacă divorţezi, pensia alimentară pentru copii te costă 25% din venitul net.
4. Pisica nu se pişă pe valorile tale. Când eşti tânăr, cele mai multe sfaturi pe care le primeşti de la cei mai în vârstă sunt proaste. Sunt bine intenţionate, dar lumea se schimbă repede; trebuie să te adaptezi constant ca să supravieţuieşti şi să prosperi. Or, pe măsură ce avansezi în vârstă, te adaptezi mai greu. Generaţia mea n-a împlinit încă 30 de ani şi deja strâmbă nasul la ăştia mai tineri: că pică mulţi bacul, că nu ştiu ce-i ăla respect, că stau în casă în loc să bată mingea pe maidan sau că joacă Angry Birds în loc de Lapte Gros.
Dar ţine minte că la fel se bombănea şi despre noi, şi la fel o să te oftici şi tu când o să o prinzi pe fiică-ta de 13 ani masturbându-se anal cu o tentaculă fosilizată, „că aşa face toată lumea acuma, ce nu înţelegi?”.
5. Pisicii nu-i pasă de tine. Asta e cu două tăişuri. Dacă ai ceva probleme nasoale, să zicem de sănătate, vrei ca cuiva să-i pese. Eventual să cheme salvarea dacă te zbați pe podea cu mâinile la gât. Ei bine, pisica ta nu empatizează. Dacă mori în casă şi mâței i se face foame, te mănâncă a doua zi. Pe bune. Pisica e de un utilitarism desăvârșit. Ai murit, nasoleanu, poftă mare.
Pe de altă parte, copiii tăi pot percepe „probleme” inexistente şi îţi pot distruge viaţa încercând să te ajute. Să zicem, de exemplu, că îţi place să bei rachiu şi să îţi spargi pensia la păcănele. Doar de-aia ai muncit o viaţă! Dar dacă acest lifestyle nu este compatibil cu ce consideră copiii tăi că e normal pentru un bătrân amar şi furios, s-ar putea din exces de zel să te interneze la ceva sanatoriu de dezintoxicare. Acolo vei mânca în fiecare dimineaţă pâine prăjită cu gem ieftin şi crenvurşti de cal şi vei învăţa pe de rost telenovelele de pe Acasă TV.
Te-am convins? Morala: protejează-te împotriva celui mai comun BTS şi ia-ţi o pisică.
Notă: Îmi plac şi câinii cel puţin la fel de mult ca pisicile şi am avut din ambele. Am hotărât să scriu despre pisici doar pentru că sunt mult mai la îndemână decât un câine. Ca să ţii un câine adevărat (nu ceva făcătură de pudel sau şoricar) ai nevoie de curte, trebuie să-l scoţi la plimbare în fiecare zi şi aşa mai departe. Pisica e animalul de companie ideal pentru un leneş: doarme toată ziua, necesită un minim de atenţie şi ajunge să-i cumperi de mâncare câte un sac de granule uscate de două ori pe an. Numai să nu uiți s-o hrănești, altminteri riști să te trezești cu degete lipsă.